Szeretnéd, ha szeretnének? 1. rész

Avagy mi az igazi jól(l)ét és egészség alapja?

“A szeretet sokkal több egy érzésnél, egy érzelemnél.
A szeretet az igaz természeted.”

Robert Holden

Nem érzed magad szerethetőnek? Úgy érzed, hogy ahhoz, hogy szeressenek, meg kell felelned a külvilág elvárásainak? El kell rejtened valódi énedet, hiszen ha rájönne a külvilág arra, hogy ki is vagy valójában, senki nem fog szeretni?

Hidd el, nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. Rengetegen szenvedünk, vagy szenvedtünk ettől, akár úgy, hogy már tudatában vagyunk, akár úgy, hogy még csak nem is tudatosodott az érzés, egyszerűen csak *arul érezzük magunkat a bőrünkben, és úgy érezzük, hogy bennünket nem szeret senki. Na de hogy is szerethetne? Ha te nem szereted saját magadat, akkor mégis hogyan szerethetne bárki is?

thejourney11

Mi a szeretet?

Mindannyiunkban ott van egy belső, egyetemes szeretet és jó(l)lét. Az igazi béke és nyugalom, amit lehet, hogy ebben a pillanatban még csak el sem tudsz képzelni. Ez az Univerzális Szeretet, Az Egység, Az Isteni Én, A Felettes Én, A Belső Intelligencia, a bennünk lévő Ragyogó Gyémánt, A Forrásunk, akárhogy is fogalmazzuk meg, igazából ez mind ugyanazt jelenti. Mindannyiunkban ott van ez az igazi tisztaság, felhőtlen boldogság, és soha ki nem apadó szeretet forrás, amely szebben ragyog, mint a gyémánt. Ez a mi igazi lényegünk, igaz természetünk, A Lelkünk. Benned is, bennem is ott van. Csak arra kell rájönnünk, hogyan érjük el, és hozzuk a felszínre azt. Ebben szeretnék segíteni Neked akár a Belső Utazással, akár a cikksorozat utolsó részében található, egyszerűen és könnyen gyakorolható apró feladattal.

Az univerzum végtelen szeretetét megtapasztalva saját magadban, te is elérheted az igazi jó(l)létedet, hiszen rájössz arra, hogy igazából minden benned van, ami a boldog, egészséges és teljes élethez szükséges. Rájössz arra, hogy nem vagy kiszolgáltatva semminek és senkinek.

Alapvetően úgy jövünk világra, hogy ezzel tisztában vagyunk. Tudjuk, hogy szerethetők vagyunk, és megérdemeljük, hogy szeretettel árasszanak el bennünket. Igazából a kisgyermekek nem is bírnak szeretet nélkül élni!

Aztán ahogy felcseperedünk, valahogy erről az alapigazságról megfeledkezünk. Falakat építünk magunk köré, és tele leszünk bizonytalansággal. És ezzel saját magunk gördítünk akadályt saját jól(l)étünk elérése elé.

Light in the Darkness

Dühös vagy, ha azt olvasod, hogy saját jól(l)éted útjában csakis te magad állsz?

Hidd el, hogy azzal, hogy most itt vagy, és ezeket a sorokat olvasod, már megtetted az első lépést a gyógyulás útján, és bízz benne, hogy megtalálod a módját annak is, hogy úgy érezd, hogy te is megérdemled a boldogságot és a szeretetet úgy ahogy vagy!

Akármennyire is nehéz elfogadni, de ennek útjában tényleg te magad állsz!

Ha még mindig itt vagy, akkor gratulálok, mert már rajta is vagy az úton, hogy ezt elérd! Mégha nem is fogadtad el teljesen ezt a kijelentést, de elindult benned legalább a kíváncsiság, hogy mégis hogyan múlhatna rajtad a saját bőséged és jól(l)éted, igaz? Itt az ideje, hogy elolvasd a cikksorozat következő részét, melynek címe: “Amikor az egó térdre kényszerül, és csak szenvedsz”

A cikksorozat további részei

Szeretnéd, ha szeretnének? 3. rész

Szeretnéd, ha szeretnének? 3. rész

Hidd el, hogy sokkal több vagy, mint amit most, ebben a pillanatban magadról gondolsz. Mégis hogy lehetséges ez? Próbáld ki a cikkben lévő gyakorlatot, és megtudod!

Szeretnéd, ha szeretnének? 2. rész

Szeretnéd, ha szeretnének? 2. rész

Ugye te is ismered az érzést, amikor valami sikerült? Elégedett és boldog vagy. Örömmel veszed a dicséretet. Na de mi a helyzet a nehéz pillanatokkal? Ilyenkor nehéz mit mondani neked, amin nem leszel ideges, igaz?