Szeretnéd, ha szeretnének? 3. rész

Amikor az egónak rombolni kell

“A szeretet sokkal több egy érzésnél, egy érzelemnél.
A szeretet az igaz természeted.”

Robert Holden

Kész vagy jobbá tenni az életed?

Hidd el, sokkal több vagy, mint amit most magadról tudsz. Minden, amire szükséged van a saját jól(l)étedhez, már most rendelkezésedre áll, már most benned van. Csak lehet, hogy még nem vetted észre.

Egónk észlelése a számára ismerős információt fogadja be a falain belülre, amely az általa felépített hitrendszert erősíti. Így a számodra új, de máris rendelkezésre álló segítséget lehet, hogy észre sem veszed, vagy ha igen, elsőre azonnal visszautasítod. Ha összezavarodtál, akkor is ott van az iránymutatás, csak le kell döntened a falaidat, amelyek jelenleg még blokkolják ezeket a lehetőségeket. De mégis hogyan?

A legjobb falromboló eszköz a megengedés. Egyszerűen meg kell engedned magadnak a változást. Az is elképzelhető, hogy mélyebben el kell gondolkoznod rajta, hogy kitől kell engedélyt kérned. Magadtól? Esetleg valaki mástól?

Nem kell ezt sem egyedül kitalálnod. A Belső Utazás praktikus eszköztárában gyors módszerünk van arra, hogy ezt kitaláljuk.

De először is, meg kell hoznod egy döntést: Szeretnéd megváltoztatni az életedet? Szeretnél a saját Sorsod kovácsa lenni?

El kell döntened: Igen, vagy nem. Ha igennel felelsz, és kész vagy felelősséget vállalni saját életedért, akkor a legnehezebb lépésen máris túl vagy! Ezután egyszerűen csak meg engedned magadnak ezt.

Ezután végtelen nyitottságra és a korlátlan szeretetre van szükséged önmagad felé. Nyitottnak kell lenned, hogy észrevedd a fényt az alagút végén, ami mindig ott van! De mégis milyen fény?

Az önszeretet, ez a benned rejlő végtelen szeretet a fény, ami mindig világosságot gyújt a sötétségben.

De ahhoz, hogy ehhez a fényhez elérj, először is szembe kell nézned az árnyékoddal. Kérlek olvasd el a „Hozd fénybe az árnyékodat!” című cikket, hogy kicsit tisztábban látsd mit is értek ez alatt!

Louise L. Hay: Mirrorwork

Minden önmagunk szereteténél kezdődik

Nem érted, hogy mit is jelent ez az egész, amiről eddig írtam? Mégis hogyan szerethetnéd magad?

Próbáld ki következő gyakorlatot, amelyet Louise L. Hay egyik kurzusán tanultam, és figyeld a reakciódat!

Menj oda a tükörhöz, nézz mélyen a saját szemedbe, és mondd ki:

“Szeretlek! Nagyon-nagyon szeretlek!”

Sikerült?

Gratulálok! Akkor már jó úton jársz. Most már csak az a dolgod, hogy ezt minden alkalommal, teljes átéléssel megtedd, amikor tükör elé állsz, vagy megpillantod a tükörképed valahol. Ha éppen nincs lehetőséged hangosan kimondani, akkor csak gondold, de ekkor is nézz mélyen a szemedbe. Észrevetted, hogy még ekkor is elmosolyodsz? Ismételgesd ezt a feladatot legalább egy hétig, de úgyis érzed majd, hogy meddig van rá szükséged. Hol van az a pont, amikor már a tükör általi emlékeztetés nélkül is teljes szívből szereted önmagad, és ez a pozitív érzés átjárja az egész napodat, és mindig veled marad!

Nem sikerült?

Kérlek ne add fel, nagyon sokan kezdtük így, nem vagy egyedül! Kezdjük el egy kicsit egyszerűbb feladattal, Louise L. Hay egyik kedvenc szeretet gyakorlatával. Tárt karokkal állj a tükör elé, és mondd ki hangosan: “Beengedem a szeretetet az életembe. Biztonságos érzés beengedni a szeretetet. Igent mondok a szeretet beengedésére.” Louise ajánlása szerint napi háromszor mondd el ezt a pár sort. Hidd el, pár nap alatt kezded bontogatni, míg végül ledöntöd a falakat, melyek önmagad szeretete és közted állnak. És akkor már folytathatod az első gyakorlattal.

Önszeretet - Belső utazás
Önszeretet - Gyermeki én

Ahhoz, hogy megtapasztaljuk ezt a csodálatos, potenciális szeretetet, le kell döntenünk belső akadályainkat, falainkat, és végtelen nyitottsággal kell önmagunk felé fordulnunk. És ha ez megtörtént, akkor itt az idő arra, hogy visszahántsuk ezeket az idő során magunkra aggatott “ruhákat”, és megnézzük, mi is van alattuk, a legmélyén. Vissza kell találnunk gyermeki önmagunkhoz, aki még tudta, hogy szerethetők vagyunk.

Akármennyire is furcsának tűnhet elsőre a tükörmunka, emberek millióinak segített már egy jobb, bőségben gazdag élet megteremtésében. Te se add fel!

A fenti rövidke gyakorlat rendszeres ismétlésével magad is megtapasztalhatod saját szerethetőséged varázslatos élményét! Amit utána már soha többé nem akarsz majd elengedni, és nem hagyod majd beárnyékolni!

Ha eljutottál odáig, hogy már magadat szereted, akkor ezt mások is észre fogják venni rajtad. Szeretetet fogsz sugározni a külvilág felé is! És hamarosan megfigyelheted, hogy mennyi, de mennyi szeretetet kapsz majd másoktól is vissza! Ez ilyen egyszerűen működik. Amit adunk, azt kapjuk vissza is.

A gyógyulás, a jó(l)lét, az univerzális szeretet megtapasztalása itt kezdődik. Önmagunk szereteténél, hiszen “a szeretet az igaz természeted.”

A cikksorozat további részei

Szeretnéd, ha szeretnének? 2. rész

Szeretnéd, ha szeretnének? 2. rész

Ugye te is ismered az érzést, amikor valami sikerült? Elégedett és boldog vagy. Örömmel veszed a dicséretet. Na de mi a helyzet a nehéz pillanatokkal? Ilyenkor nehéz mit mondani neked, amin nem leszel ideges, igaz?

Szeretnéd, ha szeretnének? 1. rész

Szeretnéd, ha szeretnének? 1. rész

Dühös vagy, ha azt olvasod, hogy a saját boldogságot, jólléted útjában csak te magad állsz? Nem érzed magadat szerethetőnek? Akkor itt a helyed!

A Belső utazás során neked is megvan a lehetőséged arra, hogy még a legkilátástalanabb helyzetben is meglátsd a fényt az alagút végén. Hogy hazatérj önmagadhoz, és megtapasztald, hogy mit is jelent szeretve lenni. Kipróbálod?